Лікарі не рекомендують митися частіше двох разів на тиждень

Ізраїльські лікарі попереджають, що часте використання таких засобів, як рідке мило або інші відомі 5385364706_0d5f132ea9_zзасоби гігієни може негативно позначитися на здоров’ї.

Доктор Рахелі Луцата, вважає, що навіть влітку не потрібно приймати душ частіше двох-трьох разів на тиждень.

Доктор заявляє про те, що також не можна щодня мити голову. Він стверджує, що прийняті зараз в Європі стандарти про те, що необхідно митися кожен день, обумовлені більшою мірою соціальними, а не медичними рекомендаціями. Більш того, часте миття всього тіла ыз застосуванням мильних розчинів, може бути дуже небезпечним для здоров’я. Справа в тому, що при частому митты значно порушується кислотно-луговий баланс шкірних покривів, та ще й страждає природна “змаска”, яка захищає шкіру від грибків і бактерій. Рідке мило як раз і надає найбільш руйнівного впливу. Останні дослідження і зовсім показали, що через  постійне змивання верхнього шару шкіри, порушується зона, яка синтезує вітамін Д, і це викликає його дефіцит в організмі.

Доктор Луцита вважає, що приймати душ необхідно всього лише два рази на тиждень, при цьому щодня виконувати локальні гігієнічні процедури.

Опубликовано в News